BAŞBAKAN ERSİN TATAR SPORDA KULÜP YÖNETİMİ VE ÜLKE SPORUNU ANLATTI

Başbakan Ersin Tatar Spor Yöneticiliğindeki Deneyimlerini  Yakın Doğu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesindeki öğrencilerle paylaştı. YDÜ Spor bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği bölümünün düzenlediği Spor Kulüp Yönetimi konulu seminerde konuşmacı olarak katılan KKTC Başbakanı Ersin Tatar siyasete atılmadan çok önce gerçek bir spor sevdalısı olarak yaşadığı deneyimleri öğrencilerle paylaşma fırsatı buldu. Ülke sporunda sadece Futbolun değil tüm spor etkinliklerini yerinde takip etmeye çalıştığını belirten Tatar bir dönem Yenicami Ağdelen Kulübünde başkanlık yaptığı dönemde edindiği pek çok deneyimden örnekler vererek geleceği spor profesyonellerine tavsiyelerde bulundu. Sporun, sağlıklı nesiller yetiştirme konusunda ülkenin geleceğinde son derece belirleyici bir rol üstlendiğini vurgulayan Tatar her türlü ambargo ve izolasyonlara rağmen önceki dönemlere kıyasla sporumuzun geliştiğini ve daha iyi yerlere geldiğini belirtti. Seminer sonunda pek çok soruya cevap veren Başbakan Tatar’a YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Tiryakioğlu tarafından anı plaketi sunuldu.