2018 Senesinin Son Paneli Düzenlendi

YDÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nin 2018 yılı içendeki son paneli de başarı ile sonlandı. Yoğun bir katılım ile gerçekleşen ‘’Sportif Becerilerin Nöromekanik Yöntemlerle Çözümlenmesi’’ konulu panelin moderatörlüğünü YDÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ulaş Yavuz yaptı. Panele Eskişehir Teknik Üniversitesi Antrenörlük Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hayri Ertan, Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Kılınç ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Emre Erol konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan YDÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Tiryakioğlu, Spor Bilimleri konusunda söz sahibi bilim insanları ile bir arada olmaktan sonsuz mutluluk duyduğunu belirtti. Sözlerine devam eden Tiryakioğlu; yapılan panellerde spor bilimlerinin farklı alanlarındaki çeşitliliğe dikkat çekerek, medya, yönetim ve eğitim panellerinden sonra nerömekanik konulu panelin açılışını yaptı. Daha sonra söz alan YDÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve panelin moderatörlüğünü yapan Doç. Dr. Hasan Ulaş Yavuz, çeşitli ortamlarda birçok kez birlikte çalıştığı değerli bilim insanıyla birarada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eskişehir Teknik Üniversitesi Antrenörlük Eğitimi Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Hayri Ertan; sporcuların nöromekanik yöntemlerle nasıl analiz edileceği konusunu dile getirirken, sportif içerikli laboratuvarların küçük yaşta sporcu seçimlerinde ve yetişkinlerin sportif becerilerini daha yukarıya çıkarabilmelerinde özellikle performans ölçümlerinde çok önemli bir yeri olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Ertan, çeşitli branşlarda yapılan bir çok örnek çalışmaları da panelde sunum olarak katılımcılarla paylaştı. Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Fatih Kılıç; yapılan nöromekanik çalışmalar sonucunda ortaya çıkan verilerin sporcuların antrene edilmesinde antrenörlere ışık tuttuğunu söyledi. Antrenmanlardaki yüklenme şiddetleri ile nabız aralıkları arasındaki ilişkiyi de anlatan Prof. Dr. Kılınç panele katılmaktan duyduğu sonsuz memnuniyeti dile getirerek sözlerini tamamladı.

Panelde son sözü alan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ali Emre Erol nöromekanik çalışmalar ile bu çalışmaların takımsal branşlardaki etkisini ve verimliliğinin karşılaştırılmasına değindi. Özellikle takımsal spor branşlarında doğru teknik uygulamanın herzaman mümkün olmadığını, önemli olanın topun hedefe doğru şekilde ulaşması olduğunu dile getiren Prof. Dr. Erol, sporda başarıya ulaşmanın bir ekip işi olduğunu ve çeşitli konularda çalışan bilim insanlarının birarada çalışmasının gerekliliğine değinerek sözlerini tamamladı. Yoğun bir kitlenin katıldığı panel, katılımcıların soruları ve YDÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Tiryakioğlu konuşmacılara katılım sertifikalarını takdim etmesi ile son buldu.