DEMİR KADAR DAYANIKLI SPOR SÖYLEŞİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından dünyanın en zorlu dayanıklılık spor olan “IRONMAN” organizasyonlarında yarışan iki Kıbrıslı Türk atletin deneyimlerini paylaştığı “Demir kadar dayanıklı” söyleşisi geniş bir dinleyici topluluğunun da katılımıyla gerçekleştirildi. Cem Dağdelen ve Hüseyin Arhan’ın konuşmacı olarak katıldıkları söyleşide insan fiziksel ve psikolojik sınırlarını zorlayan triatlon spor branşıyla ilgili bilgilerin yanı sıra tüm dünyada üst düzeyde gerçekleşen yarışmalardaki deneyimler de dinleyicilerle paylaşıldı. Triatlon sporunun coğrafik ve iklimsel özellikleri nedeniyle Kuzey Kıbrıs’a son derece uygun ve gelişmeye açık bir branş olduğunu söyleyen Cem Dağdelen’e ek olarak Hüseyin Arhan da bu zorlu sporla ilgili genel bilgileri ve yarışmaların özelliklerini aktardı. Geniş bir öğrenci topluluğunun ilgi gösterdiği söyleşi sonrasında Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Tiryakioğlu konuklara anı plaketi sundu ve son derece faydalı geçen söyleşiye katıldıkları için Yakın Doğu Üniversitesi adına teşekkürlerini iletti.