KKTC Spor Basını Devleri YDÜ Spor Bilimleri Fakültesinde

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen ‘’Spor Gazeteciliği ve Yeni Medya’’ konulu panel YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Gazeteci-Yazar Hasan HASTÜRER’in yaptığı ve oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşen panelde konuşmacı olarak GAK TV Direktörü Harun DENİZKAN, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Spor Yorumcusu Hasan ECER, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı Çelen OBEN ve Kıbrıs Gazetesi Spor Müdürü Songuç KÜRŞAD katıldı.

Gazeteci Yazar Hasan Hastürer; mesleğe başladığı günlerde haberi elle yazıp hazırladıklarını daha sonra bilgisayar ortamında haber yazılma dönemine geçildiğini, bu geçiş döneminde birçok zorluklarla karşılaştıklarından bahsederken, GAK TV Direktörü Harun Denizkan; önceleri spor yazarı olarak başladığı habercilik mesleğine günümüzde siyasi yorumcu olarak devam ettiğini, KKTC halkının özellikle Rum halkıyla kıyaslandığında sosyal medyayı çok daha fazla kullandığına değinirken, Kıbrıs Gazetesi Spor Müdürü Songuç Kürşad; teknoloji ilerledikçe sosyal medya ve telefonlar sayesinde haber yapmanın çok daha hızlı ve pratik hale geldiğini, bu gelişimin yazılı basını olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı Çelen Oben ise mesleğe başladığı ilk yıllardaki tecrübelerinden bahsederken, habercilikte teknoloji kullanımının öneminden bahsetti. Son olarak söz alan Bayrak Radyo televizyon Kurumu Spor Yorumcusu Hasan Ecer; gazetecilikte objektif olmanın çok önemli olduğunu, yorum yaparken tarafsız olunması gerektiğini dile getirdi. Yaklaşık 1 saat 45 dakika süren panel, öğrencilerin ve katılımcıların yoğun ilgi ve soruları ile sonlandı.