YDÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nde Kaliteli Beden Eğitimi ve Spor Politikası Tartışıldı

YDÜ Spor Bilimleri Fakültesi tarafından gerçekleştirilen seminerler dizisi devam ediyor. YDÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Tiryakioğlu’nun açılış konuşmasını yaptığı ‘’Kaliteli Beden Eğitimi ve Spor Politikası’’ nın konu alındığı seminerin moderatörlüğünü ise YDÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nazım S. Burgul gerçekleştirdi.

YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Tamer Şanlıdağ, KKTC Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Dairesi Müdürü Salih Sarpten ve KKTC genelindeki okullarda görev alan bir çok beden eğitimi öğretmeninin dinleyici olarak katıldığı seminerde, Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Levent İnce, YDÜ Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Osman Emiroğlu ve YDÜ Rekreasyon Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Atamtürk konuşmacı olarak yer aldılar.

Seminer’de ilk söz alan Prof. Dr. Levent İnce öğretim stilleri, program güncelleme ve öğrencinin öğrenmesindeki öğretmen yetenekleri konusuna değinirken, Doç. Dr. Hakan Atamtürk; Beden Eğitimi ve Sağlık dersinde KKTC modelinden bahsetti. Son olarak söz alan Yrd. Doç Dr. Osman Emiroğlu ise 21.yüzyılda öğrencilerin gereksinimleri ve olması gereken eğitim sisteminden söz etti.

Yoğun bir katılımcı kitlesinin takip ettiği seminer, katılımcıların soruları ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ’ın konuşmacılara teşekkür belgelerini takdim etmesiyle son buldu.